Preskoči na vsebino


Duhovne vaje za molivce za duhovne poklice in dobre družine

V Cerkvi na Slovenskem obstaja veliko skupnosti, ki molijo za duhovne poklice, nekateri tudi za dobre družine. Vsi povabljeni, da bi skupaj preživeli nekaj dni, molili v ta namen in se o naši molitvi tudi pogovarjali in si delili izkušnje.

Jezus je s postavitvijo zakramentov svetega reda in svetega zakona pokazal dve temeljni področji človekove poklicanosti: v duhovni poklic ali v zakonsko življenje, to je v ustanovitev družine. V Cerkvi, kjer se delita ta dva zakramenta in kjer se obhajajo redovne zaobljube, Kristus z mladim človekom sklepa zavezo. Z njo mu izkazuje veliko zaupanje in ga pošilja, naj z Božjo pomočjo uresniči, k čemur je poklican.

V našem času se srečujemo z dejstvom, da je prav gledanje na življenje kot na poklicanost pri mladih kakor tudi pri mnogih odraslih slabo vrednoteno. Namesto o poklicanosti govorimo o karieri, dosežkih in uspešnosti. Splošno družbeno ozračje ni naklonjeno ustanavljanju družine, še manj duhovnim poklicem.

Odkrivamo, da je najprej potrebno nekaj narediti, da bomo dobre družine in duhovne poklice bolj cenili. Prvi korak vidimo v molitvi za dobre družine in duhovne poklice.

Pridružite se nam lahko vsi, posebej še člani različnih molitvenih zvez: Molitvena naveza za dobre družine in duhovne poklice, ŽRV, Rože ŽRV, Molitvena zveza za duhovne poklice (MZDP), €Ś

Kdaj bodo duhovne vaje? Od 10. do 12. februarja 2012 (začetek v petek ob 19. uri z večerjo, sklep v nedeljo s kosilom)

Kje? Dom duhovnosti Kančevci, Kančevci 38, 9206 Križevci v Prekmurju.

Voditelja: br. Primož Kovač in br. Jože Smukavec

Prijave in dodatne informacije: Dom duhovnosti Kančevci tel. 02/554-10-78 ali 041-780-109; dom.duhovnosti.kancevci@rkc.si.

Lokacija:
Print Friendly and PDF