Preskoči na vsebino


7. svetovno srečanje družin

V Milanu v Italiji bo od 30. maja do 3. junija 2012 pod geslom Družina: delo in praznovanje potekalo 7. svetovno srečanje družin.

Knjižica

Molitev za 7. svetovno srečanje družin

Za to priložnost je papež Benedikt XVI. 23. avgusta 2010 napisal posebno pismo, v katerem je razložil tudi glavno temo srečanja. Delo in praznovanje sta tesno povezana z življenjem v družini, saj jo močno oblikujeta in zaznamujeta. Delo in praznovanje sta že v Svetem pismu predstavljena kot Božja darova, ki sta notranje povezana med seboj in nujno potrebna za celostni in vsestranski človekov razvoj.

Razlaga logotipa za 7. svetovno srečanje družin

V središče logotipa svetovnega srečanja družin je postavljena stilizirana podoba znamenite milanske katedrale, ki je posvečena Božji materi Mariji. Po eni strani ponazarja kraj dogajanja, po drugi pa Marijin objem, namenjen družinam z vsega sveta, ki bodo prišle na srečanje v Milano. V ospredju katedrale so nakazani obrisi oseb. Iz te povezave lahko razberemo sporočilo, da je vera vodilo družini, ki je kot skupnost poklicana, da razvija krščanske in človeške vrednote. Veselo razpoloženje družinskih članov izraža praznovanje, barve katedrale pa označujejo dogodek, katerega obzorje je celoten svet, saj bo šlo za svetovno srečanje.

Katehetsko gradivo za 7. svetovno srečanje družin

Svetovno srečanje družin želi prispevati k ohranjanju in spodbujanju pristno človeškega v današnjem svetu, upoštevajoč spreminjajoče se oblike družinskega življenja v današnjem svetu. V Medškofijskem odboru za družino so v ta namen za pastoralne sodelavce, župnijske skupnosti, družine in druge zainteresirane prevedli posebno katehetsko gradivo. Njegov namen je spodbuditi pogovor in razpravo o pomenu družine, delu in praznovanju.

Gradivo je razvrščeno v deset poglavij, ki zadevajo različna področja družinskega življenja: od oblikovanja življenja v družinski skupnosti, preizkušenj, družbe in dela do sodobnih izzivov, s katerimi se srečujejo člani družin. Vsako poglavje oz. katehetska enota je sestavljeno iz svetopisemskega odlomka, svetopisemske kateheze, citata iz besedil cerkvenega učiteljstva ter iztočnic za pogovor (v skupini).

Dodatne informacije dobite v Škofijskem uradu za družino pri ge. Mariji Maučec – Suša na Ciril-Metodovem trgu 4 v Ljubljani, tel. 01/23–47–582, e-naslov: urad.za.druzino.lj@rkc.si ali v Nadškofijskem uradu za družino pri ge. Darji Kalamar Frece na Slomškovem trgu 19 v Mariboru, tel. 0590/80–305, e-naslov: urad.druzina@nadskofija-maribor.si.

Lokacija:
Print Friendly and PDF