Preskoči na vsebino


Večne zaobljube uršulinke s. Simone Duške Zabukovec

V nedeljo 26. oktobra je Bogu obljubila večno zvestobo s. Simona Duška Zabukovec ob prisotnosti velikega števila sosester g. nadškofa, mnogih duhovnokov, sorodnikov prijateljev in znancev.

Čeprav je bila nedelja 26. novembra prej oblačna in turobna kakor lepa jesenska je sonce posijalo na prostor pred cerkvijo v Mekinjah ravno ob času, ko so se pred njo zbirale sestre uršulinke. Prišle so iz vseh krajev Slovenije, da se Bogu zahvalijo za novo delavko v Njegovem vinogradu. V cerkvi je namreč svoje večne zaobljube pred domačimi, sorodniki in prijatelji Bogu izrekal s. Simona Duška Zabukovec.

Poleg nadškofa msgr. Alojza Uran so se udeležili svete maše mnogi duhovniki, ki so kakorkoli povezani z mozaikom življenja sestre Simone. Besede pozdrava je imal domači župnik iz Mekinj, nato pa je ves obred tekel pod budnim očesom sester in tudi na koncu, je vsaka sestra posebej novo sestro s pozdravom sprejela v skupno družino sester uršulink. Msgr.Alojz Uran je poleg opisa življenske poti spregovoril še njej sami, staršem in na koncu še uršulinkam. Kakor se za slovestnost spodobi je na koru prepeval mešani zbor njene domače župnije, sestre pa so skupaj lepo ubrano zapele kar nekaj pesmi.

Drugi del je potekal v prostorih samostana, kjer je sledilo kar nekaj presenečenj tako tehničnih( tu se vidi,da so sestre v toku z časom) kakor tistih spontanih pesmi, kamor spada tudi pesem, ki jo je zapel nadškof Simonini mami. Čudovita je bila tudi animacija sester, ki se na večne zaoubljube še pripravljajo. Svoje so slovestnosti dodali še animatorji iz različnih krajev , ki so bili v Mekinjah na duhovnih vajah in so svoje druženje združili za skupni koncert z nadškofom kajti le redko se primeri čeprav vemo, da nadškof rad poje, da bi se mudil ravno takrat kakor oni v Mekinjah. Smo pa takole malce v šali dodali, da bo msgr Alojz Uran vsaki mami zapel pesem, če bo le zaobljub in verjetno novih maš zato kaj več, vendar čudna in čudovita so pota Gospodova in o tem smo se prepričali vsi, ki smo se zbrali pred oltarjem cerkve v Mekinjah ob slovesnosti večnih zaobljub sestre Simone Duške Zabukovec.

Naj jo na njeni poti tako kakor do sedaj spremlja Božji blagoslov in Marijino varstvo ter naše molitve.

Lokacija:
Print Friendly and PDF